Oplæg og debatter

Temaet på Kulturtræf 2024: Kultur og trivsel

Årets tema: Kultur & Trivsel bliver udfoldet i en række oplæg og debatter. Her bliver du præsenteret for den nyeste viden og forskning på området.

Læs om de inspirerende oplæg og debatter på Kulturtræf 2024 herunder:

Når du tilmelder sig Kulturtræf 2024, tilmelder du dig samtidig det oplæg eller den debat, som du vil opleve i løbet af eftermiddagens program.

Bemærk: Det er kun muligt at tilmelde sig én af eftermiddagssessionerne med oplæg/debat!

Oplæg og debat a

Tabu? – Kulturen skaber dialog

Her får du oplæg og debat om, hvordan kulturen kan skabe dialog om svære emner. Mød Maiken Nørup fra Mind i Middelfart, Claus Kjeld Jensen fra Flugt i Oksbøl og Sarah Smed fra Forsorgsmuseet i Svendborg.

STED: Rosenbækhuset

Oplæg b

Trivslens betydning for samfundsøkonomien

Hør hvordan bedre mental sundhed giver samfundet lavere omkostninger og hvilken rolle kulturen kan spille.

STED: Andersen

Oplæg c

Præsentation af evalueringen af det fynske Kultur på Recept-projekt

9 kommuner i Kulturregion Fyn har arbejdet på en fynsk kulturregional best-practice model af Kultur på Recept konceptet. Karen Hvidtfeldt og Anne Høgedal fortæller om resultaterne.

STED: Frølageret

Oplæg og debat d

Hvordan kan kultur skabe global trivsel?

Oplæg om projektet: “Arts on Prescription in the Baltic Sea Region”. Et projekt hvor 7 lande i Østersøregionen udvikler et Kultur på recept-program, der skal styrke borgeres mentale trivsel og skabe innovative og bedre sundhedstilbud i Østersøregionen.

Hør hvordan landene samarbejder om at styrke kommuners og regioners evner til samarbejde tværsektorielt og finde finansiering til langsigtede Kultur på recept-programmer.

STED: Oluffa

Oplæg e

Craft-psykologi – sundhedsfremmende effekter ved håndarbejde og håndværk

Oplæg ved Anne Kirketerp, ophavskvinde til craft-psykologi. Hør hvordan arbejdet med hænderne giver trivsel og evnen til at løse problemer. Effekterne af at arbejde med Craft er blandt andet øget flow, ro og kontrol.

STED: Magasinet

Oplæg og samtale f

Køn & Sundhed – er kultur den ”pille”, der skal mindske ulighed i sundhed?

Der er store forskelle mellem mænds og kvinders sundhedstilstand. kan vi modvirke de strukturer – spiller kultur en rolle her og i givet fald hvordan? samtale mellem: Signe Uldbjerg er faginspektør på KØN og Lea Skewes, SDU på Institute for Kultur og Sprogvidenskab og sociolog Karen Christensen.

STED: Værkstedet

Tøv ikke med tilmelde dig

Brug tilmeldingslinket herunder

Bemærk at tilmeldingen er “først-til-mølle” og der er et begrænset antal pladser til de enkelte oplæg og debatter. Så tøv ikke med at beslutte, hvad du vælger.