Oplæg og debatter

Kultur og trivsel

Årets tema Kultur & Trivsel bliver udfoldet i en række oplæg og debatter. Her bliver du præsenteret for den nyeste viden og forskning på området.

Når du tilmelder sig Kulturtræf 2024, tilmelder du dig samtidig det oplæg eller debat, som du vil opleve i løbet af eftermiddagens program. Det er kun muligt at tilmelde sig ét oplæg.

Læs om de inspirerende oplæg og debatter på Kulturtræf 2024 herunder:

Oplæg og debat a

Tabu? – Kulturen skaber dialog

Her får du oplæg og debat om, hvordan kulturen kan skabe dialog om svære emner. Mød Maiken Nørup fra Mind i Middelfart, Claus Kjeld Jensen fra Flugt i Oksbøl og Sarah Smed fra Forsorgsmuseet i Svendborg.

Oplæg b

Trivslens betydning for samfundsøkonomien

Hør hvordan bedre mental sundhed giver samfundet lavere omkostninger og hvilken rolle kulturen kan spille.

Oplæg c

Præsentation af evalueringen af det fynske Kultur på Recept-projekt

9 kommuner i Kulturregion Fyn har arbejdet på en fynsk kulturregional best-practice model af Kultur på Recept konceptet. Karen Hvidtfeldt og Anne Høgedal fortæller om resultaterne.

Oplæg og debat d

Hvordan kan kultur skabe global trivsel?

Oplæg om projektet: “Arts on Prescription in the Baltic Sea Region”. Et projekt hvor 7 lande i Østersøregionen udvikler et Kultur på recept-program, der skal styrke borgeres mentale trivsel og skabe innovative og bedre sundhedstilbud i Østersøregionen.

Hør hvordan landene samarbejder om at styrke kommuners og regioners evner til samarbejde tværsektorielt og finde finansiering til langsigtede Kultur på recept-programmer

Oplæg e

Craft-psykologi – sundhedsfremmende effekter ved håndarbejde og håndværk

Oplæg ved Anne Kirketerp, ophavskvinde til craft-psykologi. Hør hvordan arbejdet med hænderne giver trivsel og evnen til at løse problemer. Effekterne af at arbejde med Craft er blandt andet øget flow, ro og kontrol.

Oplæg og samtale f

Køn & Sundhed – er kultur den ”pille”, der skal mindske ulighed i sundhed?

Der er store forskelle mellem mænds og kvinders sundhedstilstand. kan vi modvirke de strukturer – spiller kultur en rolle her og i givet fald hvordan? samtale mellem: Signe Uldbjerg er faginspektør på KØN og Lea Skewes, SDU på Institute for Kultur og Sprogvidenskab og sociolog Karen Christensen

Tøv ikke med tilmelde dig

Brug tilmeldingslinket herunder

Bemærk at tilmeldingen er “først-til-mølle” og der er et begrænset antal pladser til de enkelte oplæg og debatter. Så tøv ikke med at beslutte, hvad du vælger.