Om Kulturtræf 2022

Et nyt kulturtræf med fokus på netværk og samarbejde

Kulturtræf 2022 – K22 skal samle aktører i Syddanmark og Nordtyskland og udvikle nye ambitiøse kultur- og natursamarbejder. I smukke rammer på Engelsholm Højskole mødes deltagerne i kreative workshops. Her får de både næring til sanserne gennem kulturelle oplevelser og selv fingrene ned i kreative opgaver. 

Første år er temaet: Kultur & natur

Engelsholm Højskole

Kulturtræf 2022 er inspirerende og unikt

Kulturtræf 2022 er designet så deltagerne mødes gennem kreative workshops og får mulighed for at bruge sanserne og få fingrene ned i arbejdet med kreative processer. På K22 får man brugt både hovedet og hænderne.

Kulturtræf 2022 foregår i kreative rammer på Engelsholm Højskole. Lokationen er ikke kun valgt fordi naturen og højskolen er smukke rammer for et nyt kulturarrangement. Engelsholm Højskole er også valgt fordi højskolen er en smeltedigel af kreativitet og har fingeren på den kulturelle puls. K22 bliver arrangeret i samarbejde med højskolens engagerede lærere og elever.

Om årets tema: Kultur & natur

Syddanmark og Slesvig er fyldt med smuk og varieret natur – og vi er gode til at bruge den, både til den daglige gåtur eller en sejltur i weekenden. Især under de sidste års pandemi er vores brug af naturen for alvor steget i takt med, at vi måtte blive inden for vores egen landegrænse. 

Under corona-krisen fik vi øjnene op for naturens vigtighed og hvordan den er med til at skabe os som individer. 

Kæmpe potentiale i voksende natur-interesse

Der er et kæmpe potentiale i den voksende interesse for at bruge naturen. Dette forudsætter, at kultur- og naturaktørerne griber disse potentialer og skaber initiativer, der understøtter og vedligeholder denne interesse. Her kommer emnet Kultur og Natur i spil. For at skabe nye og innovative kultur- og naturoplevelser er det oplagt at naturen får en rolle som ny platform og scene eller bliver inddraget i kulturens rum. 

Kulturtræf 2022 vil undersøge hvordan vi styrker og understøtter natur- og kulturoplevelser, så de højner vores fælles identitetsfølelse og sammenhængskraft i Syddanmark og i Nordtyskland. Hvordan kan natur- og kulturoplevelser bidrage til trivsel og fællesskaber?

Natur og kultur er en ressource 

Naturen er også en ressource i forhold til bosætning. Det er vigtigt for syddanmark hvordan vi gør hele vores region attraktiv og bæredygtig og vi skal gøre det sammen. Vi vil sætte stik i det som aktørerne gør i forvejen – være sammen om skabe endnu mere fantastisk kultur.

I hele det syddanske og nordtyske arbejder kultur-aktører med at skabe fantastisk spændende projekter. Kulturtræf 2022 ønsker at aktørerne inspirerer hinanden på tværs af regionen og sammen skaber endnu flere og større oplevelser for syddanskere og nordtyskere.

Region Syddanmark byder på rige og varierede naturoplevelser og et levende og mangfoldigt kulturliv.  Regionens historie og kulturarv, de kulturelle og kunstneriske fyrtårne og ikke mindst den rige natur giver regionen en særlig identitet og gør det til et spændende sted at bo og arbejde.